dimecres, 30 de gener del 2008

+ llibres

Aquest cap de setmana (com que no he treballat) he avançat força en temes de lectures vàries.

He acabat de llegir el llibre que tenia entre mans "ANGELES Y DEMONIOS" de Dan Brown. Comentaris al llibre:
1. millor que el codigo da vinci
2. no vaig endevinar l'assassí abans (com havia fet la Yolanda), però la recerca del protagonista per Roma buscant les obres de Bernini, xupat!!!!
3. és un llibre que enganxa, però no per la història en si, sinó per com estan estructurats els capítols. Sempre et deixa amb el suspens a la boca, just al final del capítol, i no sempre la continuació està a l'alçada de la tensió presentada. Però és llegeix ràpid i avances pàgina a pàgina ràpidament.
4. hi ha mil llibres millor, però també de pitjors, i això és un elogi

Durant el cap de setmana he llegit PEREGRINATIO la continuació del llibre de IACOBUS de Matilde Asensi, que sense voler-ho s'està convertint en la meva escriptora "preferida" i la més llegida. Porto 5 o 6 llibres d'aquesta autora, i segueixo buscant.
Un llibre de 120 pàgines amb il·lustracions i tot, que repassa l'aventura jabobea viscuda pel protagonista, i que explica al seu fill quin és el camí iniciàtic que ha de seguir per arribar a Santiago. Es llegeix en un pis pas!!!

I final,ment, he arribat on volia arribar. A la fi del món!!!!!!
I ja us diré que tal quan l'acabi, l'expectativa és molt alta (massa) i això no és mai una cosa bona!!!
* confio en tu Ken Follet perquè segueixis igual, o com fa 20 anys, o quan el prior de Kingsbrige va aparèixer!

dijous, 24 de gener del 2008

frases

1. wonderful world is now you’re in the wold_ por el amor y Evan Macgregor en Moulin Rouge. Però sobretodo por Elton, Sir Elton y sus dedos redonditos que hacen maravillas encima del piano.

2. It's meeting the man of my dreams, And then meeting his beautiful wife. And isn't it ironic... don't you think. A little too ironic... and yeah I really do think... o qualquier frase pronunciada por boca de Alanis Morrissette. Des de aqui reivindico el derecho propio de su voz, que Shakira le ha robada, de esa peculiar forma de cantar.

3. these dreams are made of you_ Euritmichs porque los sueños sueños son.

4. who loves another person is to see the face of good. Les miserables de Victor Hugo. Pels mils musicals que he vist, he sentit, he plorat. I perquè no s’acabi mai la música dita i cantada per amor

5. and he makes it fast with one more thing, we are the Sultans of Swing _ perquè amb ella, o qualsevol dels Dire Strais em vaig enamorar i segueixo enamorada

6. Milo Mou kukino_ TRADUCCIÓ: la meva pometa. Cançó grega i dansa grega. Per a tota la gent amb qui ballo coses d’aquestes i el ritme que m’omple el cor.

7. Derramaré mis sueños si algún día no te tengo. Lo más grande se hará lo más pequeño. Pasearé en un cielo sin estrellas esta vez. Tratando de entender quién hizo un infierno el paraíso de Rosana. Porque por su belleza en las palabras, la boca y la voz

8. I el sol volta l´espai , roda la lluna i gira el teu cap, i els dies volten i el mar, gira el cel que ens veu passar avui.... I el temps volta constant, roda la vida i gira el teu cap , el vent t´envolta i l´engany, i el desig i les estrelles de Sopa de Cabra. Volta l’espai i la melodia. Per ser en català i en català es diuen coses belles.

9. Que tot està per fer i que tot es possible._ miquel martí i pol. I perquè algun dia vull que això serveixi per tirar endavant.

dimarts, 22 de gener del 2008

m'he comprat un llibre

m'he comprat un llibre, i ja tinc la tauleta plena de llibres per llegir.
Però no m'he pogut resistir la temptació i voltant i voltant per la llibreria (havia de canviar un regal de reis de 8,50€) he acabat canviant un llibre i comprant-ne un altre.

Però ha valgut la pena.
2 llibres:
- la lladre de llibres. Prometedora novel·la, o si més no el títol diu molt i m'ha captivat només de veure'l a l'estanteria.
- antologia poètica de Miquel Martí i Pol. Perquè sempre que faci falta una mica d'amor, de vida, de mort, de nostàlgia pel passat, i esperança pel futur tenim el millor poeta català que ha escrit sobre això.
Quan es va morir el poeta, un periodista deia que Martí i Pol l'havia acompanyat en els millors moments de la seva vida: el dia del seu casament, quan van néixer els seus fills. I sempre l'havia acompanyat també, en els moment de dir adéu a algú estimat. Perquè les paraules del poeta són fetes per dir amb veu alta i clara l'amor que sents per aquella persona.
I em reconforta trobar un vers, un poema que diu tant clarament allò que jo sento i no se expressar.


perquè una servidora té uns amics molt estranys!!!!

dissabte, 12 de gener del 2008


fent un vistazo ràpid per les meves pàgines veig que hi ha algú que es repeteix i és repeteix.

i de tant en tant també cal que surti jo, no?

dijous, 10 de gener del 2008

divendres, 4 de gener del 2008


Visca els tres Reis
de l'Orient
que porten coses
a tota la gent
un botifarra
per la meva mare
un got de vi
pel meu padrí
i un tros de coca
per la meva boca


* i que consti que sóc republicana
* FOTO: el regal de reis de l'any passat!!!

dimecres, 2 de gener del 2008